een nieuw buurthuis in Leesten

nieuws van en voor bewoners in de wijk Leesten

In een samenwerking van bewoners Wijkteam Leesten Beweegt + Perspectief Zutphen + de Wijkregisseur… is er nu een buurthuis Leesten aan de Canadasingel Leesten-Oost, deze is opgefrist en daarbij het interieur voorzien van kleuren, keuken en zitgelegenheden.
Dit o.a. door enthousiaste mede wijkbewoners José, Marco, Yuri, Sev en Hugo.

Het gebouw heeft nu een mooie opgeknapte ruimte voor bijeenkomsten en diverse activiteiten, geschikt voor iedereen die andere wijkbewoners wil ontmoeten.
De locatie is tegenover het skatepark The Canyon, aan de rotonde Canadasingel, nabij het Winkelcentrum Leesten.

Wat is er o.a. nu al de komende tijd te doen in het nieuwe buurthuis?

  • Op dinsdag 13 & 27 februari en 12 & 26 maart, van 14 tot 16.30 uur, is er een spelletjes-middag voor volwassenen door José verzorgd. Speel jij ook leuk en creatief mee?
  • Vanaf woensdag 7 februari, elke week van 9.30 tot 11.30 uur, een inloop-ochtend door Marco met koffie/thee. In de zithoek wat lezen of met anderen gezellig een praatje maken. Graag zien we je langskomen.
  • Op donderdag 15 februari en 21 maart, van 18.30 tot 20.00 uur, een inloop-gesprek met Fahira de Wijkagent voor Leesten.
  • Op zaterdag 24 februari, start 14.30 uur, een uur lange lezing over de historische houtwal Looër Enk en andere landschapselementen rond de wijk door Wilco & IVN Zutphen.
  • Op zaterdag 2 maart, start om 10 uur, een schrikkelnieuwjaars wandeling door het bos & buitengebied. Wandel mee met Wilco en na afloop een kop thee.

(datums onder voorbehoud)

Meer informatie of aanmelden;


bijdrage participatiefonds voor hondenoefenveld

Hondeneigenaar en actieve wijkbewoner Marco heeft samen met Jolanda namens de projectgroep Hondenoefenveld in Leesten een cheque in ontvangst mogen nemen.
Deze financiële bijdrage komt van het Rabobank Participatiefonds, die investeren in plannen met een sociaal maatschappelijke functie voor wijk of stad.
Het speel- en oefenveld is in ontwikkeling en zal niet alleen voor de honden maar zeker ook voor de ‘baasjes’ een leuke ontmoetingsplek worden.

Wil je ook meedoen met dit hondenoefenveld in ontwikkeling dan kun je ons e-mailen.